Tento produkt momentálně není k dispozici a není zveřejněna cena. Více informací v odhadu přibližné dostupnosti pro prodej tohoto produktu. Můžete si nastavit „hlídacího psa“ a my Vám pošleme e-mail, až bude v budoucnosti produkt opět v prodeji.
Zadejte svoji e-mailovou adresu v platném formátu.
Hlídat tento produktNastavili jsme Vám „hlídacího psa“ na tento produkt.
Žádný strach, víme o Vás. Již jste si v minulosti nastavil(a) hlídacího psa pro tento produkt. Až bude produkt znovu v prodeji, dáme Vám vědět e-mailem.
Měrná jednotka | kg |
---|
Černý rybíz je jedním z nejcennějších druhů ovoce. Je silně zásaditý.
Listy černého rybízu léčí špatně se hojící rány, vředy, bércové vředy, furunkulózu apod. Při angíně, zánětu mandlí a ústní dutiny jsou vhodné výplachy odvarem listu.
Ale nejen plody a list černého rybízu jsou zdravé a léčivé. I kořen černého rybízu je vynikajícím lékem na choroby jater. Kořen, vykopaný od podzimu do června, usušený a nejlépe i pomletý, se užívá ve formě odvaru. Lžíce kořene se mírně vaří 7 minut ve 1/4 litru vody. Polovina dávky se bere před jídlem a druhá po jídle; užívá se 14 dní. Může se používat čerstvý kořen, ale jen výjimečně, protože je podstatně méně účinný.
100 g průměrně obsahuje:
55 kcal / 232 kJ
Sacharidy 14,9 g | Vláknina 5,4 g | Bílkoviny 1,1 g | Tuky 0,2 g |
Draslík (K) 265 mg | Vitamin C 100 mg | Fosfor (P) 40 mg | Vápník (Ca) 37 mg | Hořčík (Mg) 16 mg | Vitamin E 1,45 mg | Železo (Fe) 1,3 mg | Beta-karoten 0,052 mg |
5. květen | 6. červen | 7. červenec | 8. srpen | 9. září | 10. říjen | 11. listopad |
---|---|---|---|---|---|---|
Poslední dostupnost v červenci 2024.
Na základě dat z několika uplynulých sezón je k dispozici přehled nejpravděpodobnějších termínů sklizně a dostupnosti plodin i produktů.